تعداد نشریات | 5 |
تعداد شمارهها | 111 |
تعداد مقالات | 1,247 |
تعداد مشاهده مقاله | 1,199,544 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,060,246 |
تاثیر مصرف روزا کانین بر واکنش دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی مردان جوان غیر ورزشکار پس از فعالیت هوازی حاد | ||
مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش | ||
مقاله 12، دوره 6، شماره 1، فروردین 1398، صفحه 60-70 اصل مقاله (1.33 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC 4.0) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22049/jassp.2019.26541.1212 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا مرادپوریان* 1؛ امیر خسروی2 | ||
1استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاداسلامی واحد خرم آباد، خرم آباد، ایران | ||
2استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) ، بروجرد، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: تحقیق حاضر به منظور تعیین تاثیر مصرف روزا کانین بر واکنش دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی مردان جوان غیر ورزشکار پس از فعالیت هوازی حاد انجام شد. روش شناسی: 20 دانشجوی پسر غیر فعال به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده روزا کانین و گروه کنترل جایگزین شدند. گروه روزا کانین 1/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن روزا کانین و گروه کنترل به همان میزان دارونما را به مدت سه روز مصرف کردند. از آزمودنی ها در سه مرحله پایه، بلافاصله قبل و بلافاصله بعد از آزمون بروس نمونه خونی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل متغیرها از آزمون های تحلیل واریانس مکرر استفاده شد. یافته ها: متعاقب آزمون بروس میزان TAC وMDA سرم گروه کنترل به طور معنی دار به ترتیب کاهش و افزایش یافت. از سوی دیگر، مصرف روزا کانین از تغییرات معنی دار TAC و MDA متعاقب آزمون بروس جلوگیری کرد. نتیجهگیری: به نظر می رسد مصرف حاد روزا کانین با افزایشTAC پایه، از افت ظرفیت تام ضداکسیدان و آسیب های استرس اکسیداتیو ناشی از انجام فعالیت هوازی وامانده ساز جلوگیری می کند. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت هوازی حاد؛ دستگاه دفاع آنتی اکسیدانی؛ روزا کانین | ||
مراجع | ||
Armenteros, M., Morcuende, D., Ventanas, S., & Estévez, M. (2013). Application of natural antioxidants from strawberry tree (Arbutus unedo L.) and dog rose (Rosa canina L.) to frankfurters subjected to refrigerated storage. Journal of Integrative Agriculture, 12(11), 1972-1981. Aviram, M., Dornfeld, L., Kaplan, M., Coleman, R., Gaitini, D., Nitecki, S. Presser, D. (2002). Pomegranate juice flavonoids inhibit low-density lipoprotein oxidation and cardiovascular diseases: studies in atherosclerotic mice and in humans. Drugs under experimental and clinical Research, 28(2-3), 49-62. Benzie, I., & Strain, J. (1999). Ferric reducing/antioxidant power assay: direct measure of total antioxidant activity of biological fluids and modified version for simultaneous measurement of total antioxidant power and ascorbic acid concentration. Methods in enzymology(299), 15-27. Bloomer, R. J., Goldfarb, A. H., Wideman, L., McKenzie, M. J., & Consitt, L. A. (2005). Effects of acute aerobic and anaerobic exercise on blood markers of oxidative stress. The Journal of Strength & Conditioning Research, 19(2), 276-285. Bohm, P., Scharhag, J., & Meyer, T. (2016). Data from a nationwide registry on sports-related sudden cardiac deaths in Germany. European journal of preventive cardiology, 23(6), 649-656. Close, G. L., Ashton, T., Cable, T., Doran, D., & MacLaren, D. P. (2004). Eccentric exercise, isokinetic muscle torque and delayed onset muscle soreness: the role of reactive oxygen species. European journal of applied physiology, 91(5-6), 615-621. de Sousa, C. V., Sales, M. M., Rosa, T. S., Lewis, J. E., de Andrade, R. V., & Simões, H. G. (2017). The antioxidant effect of exercise: a systematic review and meta-analysis. Sports Medicine, 47(2), 277-293. Dill, D., & Costill, D. L. (1974). Calculation of percentage changes in volumes of blood, plasma, and red cells in dehydration. Journal of applied physiology, 37(2), 247-248. Esterbauer, H., & Cheeseman, K. H. (1990). Determination of aldehydic lipid peroxidation products: malonaldehyde and 4-hydroxynonenal. Methods in enzymology, 186, 407-421. falahy, e. (2015). Antioxidant and cytotoxicitic effects of aqueous and alcoholic extracts of Rose Canina fruit on on the cell line U937. scientific magazine yafte, 17(3), 15-25 Fan, C., Pacier, C., & Martirosyan, D. M. (2014). Rose hip (Rosa canina L): A functional food perspective. Functional Foods in Health and Disease, 4(12), 493 - 509. Farhadi, H., Siakuhian, M., Dolatkhah, H., Rahimifardin, S., & Salemi, S. N. P. (2013). Effect of short-term garlic supplementation on DNA damage after exhaustive exercise in non-athlete men. Eur J Exp Biol, 3(1), 455-459. Ghasemi, E., Esmaeil Afzalpour, M., Saghebjoo, M., & Zarban, A. (2012). Effects of Short-Term Green Tea Supplementation on Total Antioxidant Capacity and Lipid Peroxidation in Young Women after a Resistance Training Session. Journal of Isfahan Medical School, 21(2):97-104 Gopinath, K., & Sudhandiran, G. (2012). Naringin modulates oxidative stress and inflammation in 3-nitropropionic acid-induced neurodegeneration through the activation of nuclear factor-erythroid 2-related factor-2 signalling pathway. Neuroscience, 227, 134-143. Hasani Moghadam, E. (2008). Determination of ascorbic acid Rose canina plants in Lorestan. Journal of Crop Sciences and Horticulture and Plant, 15(7), 23-28. Ibrahim, S. S. (2008). Protective effect of hesperidin, a citrus bioflavonoid, on diabetes-induced brain damage in rats. J Appl Sci Res, 4(1):84-95. Jackson, A. S., & Pollock, M. L. Generalized equations for predicting body density of men. British journal of nutrition, 40(03), 497-504 Jahangard sardrud, A., Hamedi nia, M. R., Hosseini-Kakhk, S. A. R., Jafari, A., & Salehzadeh, k. (2013). Effect of Short-Term Garlic Extract Supplementation on Oxidative Stress Indices During Rest and Induced-Exercise Exhaustion in Male Soccer Players. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism, 15(1), 78-85. Jeon, S.-M., Bok, S.-H., Jang, M.-K., Kim, Y.-H., Nam, K.-T., Jeong, T.-S., . Choi, M.-S. (2002). Comparison of antioxidant effects of naringin and probucol in cholesterol-fed rabbits. Clinica Chimica Acta, 317(1), 181-190. Ji, L. L. (1999). Antioxidants and oxidative stress in exercise. Experimental Biology and medicine, 222(3), 282-293. Klipstein-Grobusch, K., Den Breeijen, J., Goldbohm, R., Geleijnse, J., Hofman, A., Grobbee, D., & Witteman, J. (1998). Dietary assessment in the elderly: validation of a semiquantitative food frequency questionnaire. European journal of clinical nutrition, 52(8), 588-596. Lonn, E., Bosch, J., Yusuf, S., Sheridan, P., Pogue, J., Arnold, J.,. Probstfield, J. (2005). Effects of long-term vitamin E supplementation on cardiovascular events and cancer: a randomized controlled trial. JAMA: the journal of the American Medical Association, 293(11), 1338-1347. Martínez Ayala, A. L. (2012). Changes in Plasma Lipid and Antioxidant Activity in Rats as a Result of Naringin and Red Grapefruit Supplementation. 20;53(8): 223-228. Messina, S., Altavilla, D., Seminara, P., Minutoli, L., Monici, M. C., Bitto, A., Vita, G. (2006). Lipid Peroxidation Inhibition Blunts Nuclear Factor-κB Activation, Reduces Skeletal Muscle Degeneration, and Enhances Muscle Function in mdx Mice. The American journal of pathology, 168(3), 918-926. Nijveldt, R. J., van Nood, E., van Hoorn, D. E., Boelens, P. G., van Norren, K., & van Leeuwen, P. A. (2001). Flavonoids: a review of probable mechanisms of action and potential applications. The American journal of clinical nutrition, 74(4):418-425. Powers, S. K., Nelson, W. B., & Hudson, M. B. (2011). Exercise-induced oxidative stress in humans: cause and consequences. Free Radical Biology and Medicine, 51(5), 942-950. Serteser, A., Kargioğlu, M., Gök, V., Bağci, Y., Özcan, M. M., & Arslan, D. (2008). Determination of antioxidant effects of some plant species wild growing in Turkey. International journal of food sciences and nutrition, 59(7-8), 643-651. Westcott, W. L. (2012). Resistance training is medicine: effects of strength training on health. Current sports medicine reports, 11(4), 209-216. Widén, C., Ekholm, A., Coleman, M., Renvert, S., & Rumpunen, K. (2012). Erythrocyte antioxidant protection of rose hips (Rosa spp.). Oxidative medicine and cellular longevity, 52(8), 650-65 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 596 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 596 |