تعداد نشریات | 5 |
تعداد شمارهها | 108 |
تعداد مقالات | 1,228 |
تعداد مشاهده مقاله | 1,147,469 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,006,684 |
تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر پروتئینی CTRP-3 چربی احشایی در رت های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب | ||
مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش | ||
دوره 11، شماره 2، مهر 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC 4.0) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22049/jahssp.2024.29408.1626 | ||
نویسندگان | ||
مرضیه فرامرزی1؛ کیوان شریف مرادی* 1؛ زهرا پزشکی2؛ موسی خلفی1 | ||
1گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران | ||
2گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر مقادیر پروتئینی CTRP-3 چربی احشایی در رت های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب میباشد. روش پژوهش: 24 سر رت نر، نژاد ویستار، به طور تصادفی به چهار گروه رژیم غذایی استاندارد (ND) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب (HFD) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب با تمرین تناوبی با شدت بالا (HFD+HIIT) (6 سر)، رژیم غذایی پرچرب با تمرین تداومی با شدت متوسط (HFD+MICT) (6 سر)، تقسیم شدند. گروه های HIIT و MICT به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته، به فعالیت ورزشی مختص گروه خود پرداختند . مقادیر پروتئینی CTRP-3 با استفاده از روش وسترن بلات اندازه گیری شدند. دادهها با استفاده از ازمونهای ANOVA و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: یافته ها نشان دادند که رژیم غذایی پرچرب منجر به کاهش معنادار CTRP-3 چربی احشایی نسبت به گروه رژیم غذایی استاندارد شد (002/0=P). در مقابل هردو HIIT و MICT منجر به افزایش معنادار CTRP-3 چربی احشایی نسبت به گروه رژیم غذایی پرچرب شد (029/0=P، 004/0=P). با این وجود، تفاوت معنی داری بین گروه های تمرینی وجود نداشت (05/0 | ||
کلیدواژهها | ||
تمرین ورزشی؛ چربی احشایی؛ رژیم غذایی پرچرب؛ CTRP-3 | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 145 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 117 |