
تعداد نشریات | 5 |
تعداد شمارهها | 116 |
تعداد مقالات | 1,328 |
تعداد مشاهده مقاله | 1,329,423 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,252,919 |
تأثیر شش هفته مصرف آب آلبالو همراه با تمرینات ترکیبی بر شاخصهای التهابی، نیمرخ لیپیدی و ترکیب بدنی در زنان چاق و دارای اضافهوزن | ||
مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC 4.0) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22049/jahssp.2025.30243.1712 | ||
نویسندگان | ||
شکیلا رستم زاده1؛ سعید نیکوخصلت* 1؛ مصطفی خانی2 | ||
1فیزیولوژی ورزشی . دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی . تبریز ایران | ||
2فیزیولوژی ورزشی. دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی. تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: زنان چاق و دارای اضافهوزن هنگام آغاز دوره تمرینی احتمالاً با افزایش موقت شاخصهای التهابی مواجه هستند که مصرف ریزمغذیهایی همچون پلیفنول و آنتوسیانین موجود در میوهها میتواند در مدیریت این التهاب مفید باشد. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر شش هفته مصرف آب آلبالو همراه با تمرینات ترکیبی بر شاخصهای التهابی، نیمرخ لیپیدی و ترکیب بدنی در زنان چاق و دارای اضافهوزن بود. روش اجرا: پژوهش حاضر در قالب طرح نیمهتجربی و بهصورت پیشآزمون-پسآزمون انجام گرفت. بدین منظور 26 زن جوان سالم در محدوده سنی 35-20 سال با BMI 5/3±6/30 کیلوگرم بر مجذور قد بدون سابقه فعالیت ورزشی در شش ماه گذشته، از طریق فراخوان دعوت و بهصورت تصادفی در دو گروه 13 نفری تمرین و تمرین+مکمل قرار گرفتند. تمرین ترکیبی به مدت شش هفته شامل تمرین مقاومتی با شدت 70-55% 1RM و تمرین هوازی با شدت 70-55% ضربان قلب ذخیره اجرا شد. مصرف آبآلبالو در گروه تمرین+مکمل بهطور روزانه 240 میلیلیتر بود. شاخصهای IL-6، hs-CRP، پروفایل لیپیدی سرم خون و ترکیب بدنی اندازهگیری و با استفاده از آزمون کوواریانس و آزمون t زوجی در سطح معنیداری 05/0≥P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: در مقایسه درونگروهی، تمرین به تنهایی باعث افزایش معنیدار IL-6 (018/0=P) و کاهش معنیدار TG (040/0=P) شد. مقادیر TC (05/0≥P)، LDL-C (05/0≥P) و BF% (001/0≥P) در هر دو گروه کاهش معنیداری یافت. همچنین در گروه تمرین+مکمل، HDL-C (001/0≥P) افزایش و BMI (005/0=P) کاهش معنیداری داشت. از سوی دیگر در مقایسه بین گروهی، کاهش معنیداری در hs-CRP (003/0=P)، IL-6 (010/0=P) و SLM (008/0=P) و افزایش معنیداری در HDL-C (009/0=P) در گروه تمرین+مکمل مشاهده شد. نتیجهگیری: به نظر میرسد مصرف آب آلبالو همراه با تمرینات ترکیبی تأثیر معنیداری در کاهش hs-CRP و IL-6 و افزایش HDL-C دارد، که این تأثیرات در مقایسه با تمرینات ترکیبی به تنهایی، چشمگیرتر است. | ||
کلیدواژهها | ||
آبآلبالو؛ اضافه وزن؛ التهاب؛ چاقی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 86 |